Η φιλοσοφία μας

Τα αρωματικά της ελληνικής γης και της ελληνικής κουζίνας

Η Ελληνική κουζίνα ξεχωρίζει από τη χρήση φρέσκων αρωματικών φυτών και βοτάνων που δίνουν ένα ιδιαίτερο άρωμα στη μαγειρική, αλλά και στις φρέσκιες σαλάτες.  Το ελληνικό κλίμα προσφέρεται για την ανάπτυξη αρωματικών φυτών, άλλωστε τα περισσότερα ήταν γνωστά και στην αρχαία Ελλάδα.

Στο Estella, τα αρωματικά της ελληνικής φύσης που προσφέρονται απλόχερα στον Πάρνωνα παίζουν τον κύριο ρόλο στη διαμόρφωση μιας ελληνικής κουζίνας ποιότητας και υψηλών αξιώσεων.

Τα αρωματικά της ελληνικής κουζίνας, ο βασιλικός, η ρίγανη, ο δυόσμος, η μέντα, ο μαϊντανός, ο άνηθος, το σέλινο, το θυμάρι, το θρούμπι, το σχοινόπρασο, το δενδρολίβανο, χρησιμοποιούνται σχεδόν σε όλες τις εκδοχές της ελληνικής κουζίνας.  Αρωματίζουν το ψητό κρέας, αντισταθμίζουν τη γεύση των ψαριών, δίνουν γεύση στις σούπες, προσφέρουν ένταση στις σαλάτες, δημιουργούν εξαιρετικές σάλτσες και μαρινάδες.  Πολλά από αυτά μετατρέπονται σε ελκυστικά και απολαυστικά λικέρ, ενώ η χρήση των περισσοτέρων αναφέρεται και ως ευεργετική για την υγεία.

 Πιάτα ημέρας με τα δώρα της ελληνικής γης γιατί καμιά μέρα
δεν είναι ίδια με την άλλη!

Επισκεφθείτε το Estella και εκτός από το καθιερωμένο μενού του, απολαύστε τα πιάτα ημέρας.
Πολλοί βέβαια, θα αναρωτιούνται τι έχει να προσθέσει ένα πιάτο ημέρας σε ένα τόσο δημιουργικό και πλούσιο μενού. Η απάντηση είναι απλή.  Τα πιάτα ημέρας μας δίνουν τη δυνατότητα να εκφράζουμε τη δημιουργικότητά μας που δεν εξαντλείται ποτέ.  Είναι ένα καθημερινό ραντεβού που συναντιούνται η δημιουργική μας κουζίνα με τις επιθυμίες των πελατών μας. Είναι η καθημερινή απάντηση στην ερώτηση που είχαμε από παιδιά στο μυαλό μας. Τι θα φάμε σήμερα μαμά;. Είναι η καθημερινή μας έμπνευση στην προσπάθειά μας να είμαστε κάθε μέρα ξεχωριστοί.

Όμως είναι και κάτι άλλο, πολύ πιο σημαντικό.
Η ελληνική γη δε σταματάει να μας δίνει κάθε μέρα και κάθε εποχή διαφορετικά προϊόντα που δεν τα βρίσκεις όλο το χρόνο.  Υπάρχουν ψάρια ή λαχανικά που τα βρίσκεις φρέσκα και στην καλύτερή τους στιγμή, μόνο λίγες μέρες το χρόνο. Παρακολουθούμε την αγορά, είμαστε σε συνεχή επαφή με τους προμηθευτές μας και δεν χάνουμε την ευκαιρία να αξιοποιούμε τα εξαιρετικά υλικά που μας προσφέρονται, δημιουργώντας πιάτα ημέρας που εκφράζουν την εποχή και την ποικιλία της ελληνικής γης.
Περιμένουμε με λαχτάρα αυτό που μας δίνει η κάθε εποχή. Έτσι, μεταφέρουμε καθημερινά τη φρεσκάδα της ελληνικής παραγωγής στο πιάτο σας. Το ίδιο ακριβώς που κάνει και η Ελληνίδα νοικοκυρά που φροντίζει τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Φιλοσοφία μας είναι να ανανεώνουμε συνεχώς το πάθος μας για δημιουργική, υγιεινή και ποιοτική ελληνική κουζίνα, αλλά και το δικό σας ενδιαφέρον με καθημερινές εμπνεύσεις και εκπλήξεις!

 Ελληνική κουζίνα –  Η αποθέωση της ποικιλίας

Η ελληνική κουζίνα ξεχωρίζει για την τεράστια ποικιλία πιάτων που μπορεί να προσφέρει, προερχόμενα όλα από την ελληνική γη. Αυτο είναι φυσικό αφού η μορφολογία της, της επιτρέπει να διαθέτει όλα τα είδη κρέατος στις πεδινές της εκτάσεις και τους ορεινούς της όγκους, αλλά και τεράστια ποικιλία σε ψάρια και θαλασσινά στην εκτεταμένη της θαλάσσια επιφάνεια. Επίσης το μεσογειακό της κλίμα ευνοεί την ανάπτυξη δεκάδων αρωματικών φυτών και μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών.

Βασικός κορμός της αποτελεί το ελαιόλαδο και το κρασί με έναν μεγάλο αριθμό περιοχών, αναγνωρισμένων ως ονομασίες προέλευσης (ΠΟΠ) και ακολουθεί το μέλι, αλλά και το σιτάρι, κύριο συστατικό από την αρχαιότητα.
Έτσι στο τραπέζι δε λείπει ποτέ η ποικιλία, αφού το κύριο πιάτο το συνοδεύουν αμέτρητα ορεκτικά και σαλάτες που προκύπτουν με ευκολία από τον πλούτο που προσφέρει η ελληνική γη.  Άλλωστε με τον όρο «ποικιλίες» καλείται το πλήθος μεζέδων που συνοδεύει το εθνικό μας ποτό, το ούζο, αλλά και το τσίπουρο.

Εκείνο όμως που κάνει την ελληνική κουζίνα ακόμα πιο ποικιλόμορφη, είναι οι διαφορετικές προσεγγίσεις του φαγητού σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τοπικές κουζίνες που αθροίζουν ακόμα περισσότερα πιάτα στην κουζίνα της Ελλάδας.

Τοπικά προϊόντα

Εδώ στο estella γνωρίζουμε καλά ότι υψηλή γαστρονομία σημαίνει άριστες πρώτες ύλες. Και είμαστε τυχεροί να ζούμε σε έναν τόπο εύφορο και γενναιόδωρο. Είναι αυτή η αγάπη μας για τα Αρκαδικά προϊόντα που οδήγησε στην παραγωγή των δικών μας ντόπιων εκλεκτών προϊόντων. Από τους ελαιώνες μας παίρνουμε εξαιρετικό extra παρθένο ελαιόλαδο και ελιές, ενώ τα μελίσσια μας προσφέρουν το καλύτερο μέλι. Από το φυσικό μποστάνι του Πάρνωνα παίρνουμε τα πιο φρέσκα μυρωδικά: ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό, δεντρολίβανο, δυόσμο. Είναι οι πολύτιμοι σύμμαχοι του σεφ μας στην παρασκευή των εξαιρετικών του εδεσμάτων

Θα μπορούσε να λείπει το κρασί από αυτή τη λίστα; Στο παραδοσιακό μας πατητήρι παρασκευάζουμε ένα κρασί αξεπέραστο. Να κεράσουμε ένα ποτηράκι;

Η Αρκαδική γη μάς προσφέρει απλόχερα τους καρπούς της και εμείς με σεβασμό, τους μετατρέπουμε σε ξεχωριστές γεύσεις με αρώματα, χρώματα και υφές απολαυστικές. Και να σας τις προσφέρουμε.

Translate »